Selamat datang ke laman web rasmi Pusat Kerjaya, Teknousahwan dan Jaringan Pintar (PaKaT), Universiti Sultan Zainal Abidin

Aluan Pengarah

Salam Sejahtera dan Salam Malaysia Madani,

Selamat datang ke laman sesawang Pusat Kerjaya, Teknousahawan dan Jaringan Pintar (PaKaT), Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA).

PaKaT merupakan pusat yang dipertanggungjawabkan untuk meningkatkan Kebolehpasaran Graduan dan Ekosistem Teknousahawan menerusi kolaborasi Jaringan Industri Masyarakat berpaksikan penglibatan pelajar UniSZA.

Program yang dianjurkan adalah bertunjangkan kepada Pelan Strategik Kebolehpasaran Graduan (2021-2025) dan Pelan Tindakan Keusahawanan (2021-2025) secara tidak langsung dapat membentuk ekosistem keusahawanan dan kebolehpasaran graduan yang bersinergi antara keusahawanan, akademik, industri, kerajaan dan masyarakat.

Justeru itu, PaKaT amat mengalu-alukan penglibatan fakulti, industri dan komuniti untuk bekerjasama dalam menjayakan program peningkatan dan pemerkasaan kemahiran, kebolehpasaran serta keusahawanan khususnya kalangan pelajar UniSZA dan masyarakat pada amnya.

Semoga laman web ini dapat menjadi sumber rujukan yang bermanfaat kepada semua pengunjung. Pihak PaKaT berbesar hati untuk menerima sebarang maklum balas ataupun cadangan bagi memastikan laman web ini kekal menjadi satu platform penyaluran maklumat yang berkualiti dan berinformasi.

Sekian, terima kasih

DR. FAZIDA BINTI KARIM

Pengarah

DR FAZIDA